InAudit Nieuws

Benieuwd wat er gebeurt op gebied van audit, finance en risk management? Of wilt u weten wat er binnen InAudit speelt? Wij delen het graag met u. Blijf op de hoogte en lees hier de laatste nieuwtjes.

InAudit over IORP II

19 maart 2018

Met de komst van IORP II zijn pensioenfondsen verplicht de sleutelfuncties op het gebied van risicobeheersing, actuariaat en interne audit in te vullen. Welke keuzes zijn er? Op welke manier kan u dit invullen? Onze collega's leggen uit.

Lees Meer

Een praktische aanpak van datakwaliteit

16 maart 2018

In 2017 publiceerde DNB een Guidance document over de beheersing van Solvency II datakwaliteit door verzekeraars. Heeft dit u ook aan het denken gezet? Wij zijn van de praktische aanpak!

Lees Meer

InAudit over IORP II

20 februari 2018

Vanaf 2019 moeten alle pensioenfondsen voldoen aan de nieuwe richtlijn IORP II. Welke regels komen erop u af? En welke beslissingen moet u de komende maanden gaan nemen? Ons advies: Ga goed van start en bereid u tijdig voor op IORP II !

Lees Meer

Hoe controleert u gedrag ?

12 januari 2018

Het aantal beleidslijnen en handboeken interne controle is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Toch komen problemen in uw organisatie niet voort uit een tekort aan maatregelen. Het komt voort uit gedrag. Op 1 januari is Heidi Riepe gestart als behavioural auditor. Bij menu-onderdeel 'Over ons' kunt u meer over Heidi lezen. Benieuwd naar haar idee over behavioural risk management? Lees haar eerste artikel.

Lees Meer

“Kennis delen staat centraal binnen onze visie.
Zo leveren wij onze bijdrage aan verzekeraars en de samenleving”