Starten bij InAudit in Coronatijd

Starten bij InAudit in Coronatijd

Op 1 april is het InAudit team uitgebreid met twee nieuwe teamleden: Menny Barendse (senior auditor) en Frederike Gieles (auditor). Een hele bijzondere tijd om te starten met een nieuwe baan want heel Nederland was en is nu nog steeds in de ban van COVID-19. Voor iedereen in Nederland geldt: werk thuis indien mogelijk. Dus begonnen onze nieuwe collega’s vanuit huis. Benieuwd hoe dat precies in z’n werk gaat? Menny en Frederike vertellen het u hier.

Kan je vanuit huis beginnen aan een nieuwe baan?

“Jazeker!”, roept Menny Barendse. “Voor de start van mijn nieuwe baan kwam Henny, de HR manager, persoonlijk (en met gepaste afstand ;-) ) een laptop en telefoon thuis afleveren. Zo hadden wij in ieder geval de middelen om vanuit huis te kunnen starten.” “En verder verliepen alle gesprekken online natuurlijk!”, vult Frederike Gieles aan. “Gelukkig hadden wij alle collega’s al ontmoet tijdens de teamdag in maart. Dat maakte het een stuk gemakkelijker om elkaar daarna via Microsoft Teams te spreken.” 

Hoe verliep de inwerkperiode? 

“Ronald heeft ons die dag via Microsoft Teams meegenomen in de missie en visie en kernwaarden van InAudit. Daarna heeft Henny de praktische (personeels-)zaken toegelicht en laten zien”, vertelt Menny. Frederike beaamt het verhaal van Menny. “Het inwerken via Teams ging eigenlijk heel makkelijk. Zo konden wij naast de mondelinge uitleg ook verschillende documenten en powerpoints inzien.”

Wat vond je het moeilijkst aan deze manier van inwerken? En hoe heb jij dit opgelost?

“Soms heb je het gevoel dat je in je eentje door nieuwe en complexe materie heen moet worstelen. Normaliter zou je af en toe even een korte vraag stellen aan een collega naast je. Maar nu zat er niemand naast je natuurlijk.”, vertelt Frederike. Menny ervaart het precies hetzelfde. “Gelukkig was er door mijn collega’s een groepsapp opgestart met de naam “Hotline & Chats”. In deze app werden vragen gesteld en handige weetjes met elkaar gedeeld. Daarnaast werd er een “Weekstart” via Teams ingepland waarin we op maandagochtend de week doornamen tijdens een kop koffie. Dat is nuttig en heel gezellig!” liet Menny weten. 

Waar kijk jij het meest naar uit?

De dames zijn het eens met elkaar. “Koffie drinken met elkaar”, roept Frederike met een grote glimlach. “Jazeker”, aldus Menny “en de mensen ontmoeten mét wie en vóór wie ik de audits uitvoer. Daar kijk ik echt naar uit!”.

 

Zoals jullie hierboven lezen komt het helemaal in orde met de “inwerkperiode tijdens coronatijd” van Menny en Frederike. Wij hopen net als zij dat het werken vanuit huis straks een beetje versoepeld kan worden en dat ze van toegevoegde waarde zijn bij onze klanten.

Voor nu “Blijf gezond”.

Meer artikelen

Hoewel de eerste geluiden over het nieuwe Corona virus in China al in januari/februari de media bereikten, heeft de snelheid waarmee de crisis over Nederland heen spoelde ons allemaal toch wel verrast. 
Nu bedrijven hun deuren sluiten en iedereen zoveel mogelijk thuis moet werken vraag jij je misschien af hoe de invulling van de interne auditfunctie er in coronatijd uitziet. Kunnen er nog wel auditwerkzaamheden verricht worden? En worden d...
Daar zitten we dan. Met onze eigen koffie die we toch het lekkerste vinden, eigen muziekje op de achtergrond, eigen sloffen in plaats van de nette (niet-lekker-zittende) schoenen, etc. thuis te werken. Vooral met 'ons eigen’ dus,...