De 5 voordelen van het uitbesteden van de interne auditfunctie

De 5 voordelen van het uitbesteden van de interne auditfunctie

De behoefte aan een interne auditfunctie neemt bij steeds meer organisaties toe. Soms omdat deze functie verplicht wordt gesteld, maar soms ook omdat organisaties deze functie juist zelf ‘willen’ als stap in het ontwikkelen van een meer volwassen governance. De maatschappij verlangt deze volwassenheid ook steeds vaker.

Naarmate uw organisatie groter en complexer wordt of de omgeving waarin uw organisatie opereert, nemen de risico’s op problemen in de beheersing toe. Dat is waar de interne auditfunctie u bij helpt. Daarmee draagt ze bij aan de bescherming én het succes van uw organisatie.

Uitbesteding als instapmodel

Vindt u de inrichting van een interne auditfunctie complex? Of denkt u dat uw organisatie te klein is voor een eigen interne auditfunctie? Kies dan voor de uitbesteding van deze functie als ‘instapmodel’.

De 5 voordelen

Benieuwd wat het u oplevert? Dit zijn de voordelen van het uitbesteden van de interne auditfunctie:

  1. Lage kosten - U hoeft niet direct zelf 1 tot 3 FTE in dienst te nemen. Met een kleine investering van slechts een halve FTE staat er een heel team voor u klaar. Zo kunt u ‘klein' beginnen en de kosten in de hand houden.
  2. Specialisme - Een team van 2 à 3 man komt uw interne audits succesvol uitvoeren. Ieder lid heeft zijn eigen specialisatie. Wilt u aan de slag met data-analyse & datakwaliteit? Geen probleem. Wij fixen dat voor u. Of wilt u een audit op Gedrag & Cultuur. Ook daarvoor hebben wij een specialist in huis.
  3. Tijd - Het uitbesteden van de interne auditfunctie geeft uw organisatie tijd en rust. Enerzijds kunt u snel van start, maar tegelijk is er ook tijd om te wennen. Uiteindelijk geeft het u ook tijd om de interne auditfunctie op termijn alsnog zelf over te nemen wanneer de tijd rijp is. U blijft aan zet.
  4. Schaalbaarheid - InAudit kan de inrichting van de interne auditfunctie afstemmen op uw organisatie. Groeit bij u de behoefte aan meer? Dan groeien wij met u mee door de capaciteit te verhogen. Als u onverhoopt er toch weer mee wilt stoppen. Ook dat kan uiteraard. Zo houdt u de kosten van de interne auditfunctie flexibel.
  5. Kwaliteit - Maakt u zich geen zorgen om de kwaliteit. De collega’s van InAudit werken conform de internationale IIA standaarden. Daarmee bent u verzekerd van interne audits de voldoen aan de norm. Ook wij worden weer extern getoetst.

Met deze voordelen is er geen enkele reden meer om de interne auditfunctie niet in te richten binnen uw organisatie. Wanneer wilt u aan de slag?

Meer artikelen

Hoewel de eerste geluiden over het nieuwe Corona virus in China al in januari/februari de media bereikten, heeft de snelheid waarmee de crisis over Nederland heen spoelde ons allemaal toch wel verrast. 
Nu bedrijven hun deuren sluiten en iedereen zoveel mogelijk thuis moet werken vraag jij je misschien af hoe de invulling van de interne auditfunctie er in coronatijd uitziet. Kunnen er nog wel auditwerkzaamheden verricht worden? En worden d...
Daar zitten we dan. Met onze eigen koffie die we toch het lekkerste vinden, eigen muziekje op de achtergrond, eigen sloffen in plaats van de nette (niet-lekker-zittende) schoenen, etc. thuis te werken. Vooral met 'ons eigen’ dus,...